Zajímá vás kratom? Zjistěte, jak ho správně užívat

Stále více lidí navštěvuje obchod kratom, aby si pořídili produkty, které jsou z něho vyrobené. Obzvláště začátečníci by se před nákupem měli seznámit s tím, jak kratom správně užívat. Správné užívání kratomu závisí na několika faktorech, včetně typu kratomu, požadovaných účinků a individuální tolerance. Při správném dávkování a způsobu užívání může kratom poskytnout řadu zdravotních přínosů, aniž by způsobil nežádoucí vedlejší účinky.

Tipy pro správné užívání kratomu

Začněte s nízkou dávkou, zvláště pokud jste začátečník. Pro většinu lidí to znamená 1-2 gramy prášku. Dávku můžete postupně zvyšovat, dokud nenajdete optimální množství, které vám vyhovuje. Nižší dávky kratomu (1-5 gramů) obvykle působí stimulačně, zvyšují energii, zlepšují soustředění a zvyšují náladu. Vyšší dávky (5-15 gramů) mají tendenci působit sedativně, tlumit bolest a vyvolávat relaxaci. Je důležité si uvědomit, že velmi vysoké dávky (nad 15 gramů) mohou způsobit nepříjemné vedlejší účinky, jako je nevolnost, závratě a ospalost.

Kratom může být konzumován několika způsoby. Nejběžnější metodou je užívání prášku. Můžete jej smíchat s vodou, džusem nebo jiným nápojem. Další možností je příprava kratomového čaje, kdy prášek vaříte ve vodě a poté scedíte. Někteří lidé preferují kratomové kapsle, které usnadňují přesné dávkování a konzumaci bez chuti. Je důležité užívat kratom na prázdný žaludek, aby se maximalizovala jeho účinnost. Po jídle může trvat déle, než začnete pociťovat jeho účinky.

Během užívání kratomu je důležité pít dostatek vody, protože kratom může způsobit dehydrataci. Rovněž se doporučuje střídat různé druhy kratomu, aby se snížilo riziko vzniku tolerance. Pokud užíváte kratom denně, může se tělo stát tolerantní vůči jeho účinkům, což znamená, že budete potřebovat vyšší dávky k dosažení stejných účinků. Abyste tomu předešli, zkuste užívat kratom pouze několik dní v týdnu nebo měňte různé druhy kratomu.

Kde kratom pořídit?

Je důležité vědět, kde kratom koupit. Vybírejte ho pouze v renomovaných českých eshopech, jako je Neonkratom.cz. Pouze tak máte jistotu, že kupujete kvalitní a nezávadné produkty. Najdete zde všechny kmeny kratomu na jednom místě, ať už jde o bílý kratom nebo jiné kmeny.